keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Cara Åke / The JAMit osa 2/2

Osa 2/2 - JAMit


The JAMit on taas perjantaina ja voisin sanoa alkuun sen verran, että JAMit tuli itselle tutuksi DJ Spektrin kautta. DJ Spektrin mukana on tullut muutaman kerran kyseisissä kemuissa vierailtua. Positiivinen meininki on aina ollut ja mikäli Raumalla on mahdollisuus pyörähtää, suosittelen ehdottomasti tsekkaan, niin JAMit, kuin myös niiden jatkot! Kotiin voi myös unohtaa ennakkoasenteet, nimittäin Raumalaiset todellakin osaa bailata! Iso olut kouraan ja menoks!

The JAMit tuli myös noteerattua 2009 Funky Awardseissa, joissa JAMit ylsi "Vuoden Klubi"- sarjassa sijalle 2. Elektropäissään pistää isosti kättä ja onnitelut Raumalle!

Kysellään vähän tarkemmin JAMeista, toiselta pääpirulta, eli Iiro Lahdenmaalta aka DJ Cara Åkelta, että millaisista kekkereista on kyse!Kuka tai mitkä on JAMit?

Miten sitä nyt sit kuvailis. JAMit on suurinpiirtein kerran kuukaudessa järkättävät karnevaalihenkiset kemut, jotka perustuu spontaaniin esiintymiseen. Deejiit soittaa mitä haluaa, millä haluaa ja niin kännissä kuin haluaa. Tohon kun lisää kaiken muun mestoilla tapahtuneen spontaanin esiintymisen niinkuin jonglöörauksen, tulennielennän, rummuttamisen, tanssimisen, jne., niin saa aikamoisen sekametelisopan, joka vaan toimii. Joka ikinen, kuka tulee kyseisiin kemuihin, on illan aikana artisti, joka osallistuu shown tekemiseen. Tekee se sen sitte soittamalla jotain, huutamalla jurrissa tai esittämällä patsasta nurkassa niin se on osa koko showta.

Mistä JAMit sai alkunsa ja milloin?

Tästä olikin jo vuodatusta tuossa aiemmin eli hyvien bileiden puutteesta, johon oli pakko vastata. Nykysellä nimellään homma sai alkunsa vuonna 2008.

Millaisellla porukalla The JAMit järjestetään?

JAMit-tiimi on kaksihenkinen ja sen muodostaa Henkka, eli Henri Käpynen, ja minä. Työnjako menee kemuissa aikalailla tasan, paitsi Henkka hoitaa myös kaiken grafiikan.

JAMit on ilmeisesti vetänyt aika hyvin porukkaa Raumalla. Jengiä on aina ollut ilmeisesti paikalla ja meno ollut varsin hulvatonta vai hä?

Joo, todellakin on ollu menestys. Baaria on pakattu aina kohtuullisen täyteen ja välillä liiankin täyteen ja välillä on jouduttu jättään jengiä oven ulkopuolelle kun ei vaan enää yksinkertaisesti mahtunut sakkia sisään. Se on ton kokosessa kaupungissa melko kova juttu.Kuvaile 3 sanalla tyypillinen The JAMit asiakas?

Tyypillinen JAMit-asiakas on varmaan rento, bailaava, sekopää

Millaista Raumalla ja suomessa yleensäkin on järjestää tapahtumia? Olis asiallista kuulla pieni esimerkki, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

Raumalla homma toimii nykyään hienosti, kun mestan omistaja on kaveri ja hyviä tyyppejä pyörii muutenkin homman ympärillä ojentamassa auttavaa kättä aina kun sitä tarvitaan.

Suomen mittakaavassa homma toimii mukavasti ja aika nopeesti oppii tunnistamaan ne ihmiset joiden kanssa on hyvä asioida ja joiden kanssa pystyy toimimaan jatkossakin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon? Ainakin se, että bileiden järkkäys on pitkäjänteistä hommaa ja että on olemassa myös kusipäistä porukkaa, jotka osaavat tehdä asioista vaikeita. Matkalla oppii, kun paska osuu niin sanotusti tuulettimeen.

Millaiset on painajaismaisimmat kemut missä oot ollut mukana tai järjestämässä?

Ei nyt heti tuu mieleen mitään kovinkaan painajaismaista tai huonoa kokemusta itse bileistä, mitä olisin ollut järkkäämässä. Ehkä ne olis jotain 'back in the days' -räppikeikkoja jossain nuokkarilla missä ei vaan oo ketään ja puolet bändistä jää ulos mestoilta, kun on juonut yhden bissen eikä puhalla nollaa haha.


Entäs, millaiset on unelmakemut? Mitä pitää olla? Missä? 

Unelmakemuissa olisi tietenkin paljon kreisiä jengiä, jotka kreisibailaa ja kaikki frendit lavalla tekemässä showsta jotain spektaakkelimaista. Mestalla ei niin väliä mutta joku lämmin maa olisi niin sanotusti pop.Tarinaa pyörii, että joku Suomessa tietää mitä on kreisibailaaminen. Osaatko kertoo hieman, mitä se vois olla ja onko tosiaan niin, että Suomestakin moista menoa voisi löytyä?

Joo kyllä Suomessa osataan kreisibailata. Tunnen hyvää kreisibailausjengiä. Kreisibailaamisen määritelmä on kyllä paha mutta mä voisin kuvailla sitä omakohtaisella kokemuksella; herää
aamulla uskomattomassa darrassa, tietokone on hukassa, Seraton vinyylit on halki, osa kamoista on Porissa ja osa Forssassa ja genitaalialueet on lävistetty. Sillon tietää, että on kreisibailattu!

Kolme asiaa, minkä takia perjantaina kannattaa tulla JAMeihin?

A: Timanttista musaa B: Hyvää seuraa C: Joniveli

Mitä perjantain JAMeissa on luvassa?

Perjantain JAMeissa on luvassa mitä luultavimmin kreisibailausta ja jurrisia tiskijukkia, niinkuin aina ennenkin. Ehkä siihen lisäksi kaasunaamareita ja 1,25 litran kaljatuoppeja ja jotain muuta päräyttävää.


Tällä mennään! Eli mikäli edes vähän kiinnostaa karnevaalihenkiset, persoonalliset ja erityisen suurella todennäköisyydellä hulluinta kreisibailausta sisältävät kemut, suosittelen suunnistamaan perjantaina 26.3 Raumalle, Bar Hoviin! Eikä syytä pelästyä, mestoilla voi myös nauttia sitä huurteista ja ihan vaan fiilistellää tunnelmaa!

Fiilistelyyn sopinee tällä kertaa Junk Funk EP:n Promo mixsaus:
Junk Funk EP Promo Mix  by  Hot N Heavy Recordings

Sekä niin pirun kesäistä rallia, ettei loskakaan haittaa jaloissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti