torstai 24. kesäkuuta 2010

DJ Kultane haastattelu + mixtape!

Sain mahdollisuuden tässä vielä ennen juhannusbileiden käynnistämistä haastatella Porilaista DJ Kultasta, oikealta nimeltään Toni Kultanen. DJ Kultane on jo pitkään vaikuttanut Porilaisten hauskanpitoon, aluksi nuorisodiskoissa ja nykyisin yökerhoissa ja tapahtumissa. DJ Kultane on viimeaikoina ollut selvässä nousukiidossa ja tarrannut hyvin kiinni paikkaansa yhtenä Porin suosituimmista DJ:stä, ehkä juuri tästä syystä häntä kuullaan myös Yyterin Juhannuksessa. Innostuneella ja nuorella kaverilla on vielä paljon DJ-vuosia edessä ja kokemuksen ja iän karttuessa uskon vain taivaan olevan rajana!Eli, kuka olet, mistä olet ja mitä teet?
- Jees, eli Toni Kultanen olen nimeltäni ja Porista päin! Jotkut väittävät DJ:ksi.

Miten ajauduit musiinkin pariin? Mistä kaikki lähti liikkeelle ja miten päädyit levyjen taakse?
- Kiinnostus musiikkia kohtaan on aina ollut niin kuin varmaan jokaisella! Muistan, kun nuorena poikana talomme alakerrassa järjestettiin nuorten discoja, mihin itselläni ei ollut ikää ja kuuntelin/tarkkailin mitä DJ tekivät. Itse piti tietenkin heti mennä kikkailemaan omilla "stereoilla", mutta ensimmäisen oikean kosketuksen DJ-kuvioihin tapahtui useita vuosia myöhemmin kun serkkuni tapasi erään Porilaisen DJ:n. Silloin valo syttyi päässä ja kysyin olisko hänellä joitakin ylimääräisiä kamoja, joilla pääsisin harjoittelemaan ja näin sain ensimmäiset soittimeni. Ollessani vielä ylä-asteella menin kerran Porin limudiskoon ihan tyttösiä katselemaan, mutta tietenkin oli pakko mennä mielenkiinnosta heti DJ-koppiin ja siellä tutustuinkin Ykään (Äänirasian tuotantopäälikkö), joka kertoi minulle paljon laitteista yms. Sitten vinkkasin vähän, että minulla on omat laitteet kotona ja pääsinkin vaihtamaan puhelinnumeroita. Viikon kuluttua Ykä soitti minulle ja kysyi haluaisinko lähteä "keikalle" ja tottakai halusin. Kyseessä oli Uudenkoiviston ala-asteen limudisko. Sieltä kaikki oikeastaan onkin lähtöisin.

Sitä voidaan siis todeta, että oltiin oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja toteamus "hyvät asiat tapahtuvat vahingossa" siis pitää paikkansa?
- Asian voisi näinkin kuvailla.

Millainen on DJ Kultasen normipäivä?
- "Ei mulla mitään ole, ihan normipäivä" Eli siis tuttujen kanssa pyörimistä, välillä vähän sulkapalloa, golfia tai muuta aktiviteettiä! Mutta mahtuu normipäivään musiikkiakin; kuuntelun lisäksi muunmuassa blogien ja charttien seuraamista, uusien biisien ostamista..

Mitenkäs elektroninen meisinki ylipäätään toimii jäbään ja mikä on se musa mitä jäbä fiilistelee?
- Elektroninen musiikki uppoaa iha hyvin! Itse fiilistelen ainakin näin kesäaikaan vähän enemmän sellaista kesäistä housea. Lukijat voivat tulla Yyterin Juhannukseen ottamaan selvää, mitä kesäinen house-musiikki on!

Jäbä on jo nuoresta iästä huolimatta varsin pitkänlinjan DJ. Kerro DJ:nä toimimisesta Porissa; miten hommat ovat muuttuneet vuosien varrella? Sen lisäksi siis, että soittopaikka on vaihtunut, ikää on kertyny ja laitteisto kehittynyt.
- Itse tykkään kyllä soitella täällä kotikonnun yökerhoissa. Tuntuu siltä, että nykypäivänä tanssitaan enemmän sanoja kuin musiikkia! Eikä siitä ole kuin muutama vuosi, kun porukka tanssi vähän erilaistakin musiikkia noin laajasti sanottuna. Tarkoitan, että kun tuli joku hieman tuntemattomampi biisi, kuin mitä NRJ top10-listalla yleensä pyörii, niin kyllä porukka piti menon päällä! Täällä on mielestäni vähentynyt erilaiset biletapahtumat, joiden kautta kuulijakunta voisi tutustua eri genreihin.

Onko sellainen perus "aivot narikkaan, nyt pidetään hauskaa" -meininki alkanut häviämään vai johtuuko tämä vain siitä, että nykyään yleisö on huomattavasti tietoisempaa musiikista? Mikä voisi toimia lääkkeenä, että biletapahtumien määrä saataisiin kasvuun ja jengi pitämään hauskaa ilman top-listojen biisejä?
- En tiedä mikä vaihe on nyt meneillään, mutta katsotaan nyt mitä tässä vielä tapahtuu. Kysymykseen on hankala vastata, ilmeisesti jonkun tarvitsee vain noita tapahtumia alkaa järjestämään.

Mulla on ollut sellainen fiilis, että kesästä 2009 -> kesään 2010 välisellä ajalla on tapahtunut aika paljonkin jäbän kohdalla. Pitääkö paikkansa ja voisitko kertoa hieman mitä kaikkea on tullut tehtyä?
- No paljon ja paljon, mutta festarikeikkoja on kyllä ollut. Esimerkkeinä RMJ-party camp, Yyteri BeachFutis.. Näiden lisäksi myös muita erilaisia tapahtumia normaalien yökerhokeikkojen ohella.

Onhan tuossakin jo isoja juttuja, että ihan turha olla vaatimaton. Olen käsittänyt että soittohommia on ollut huomattavasti enemmän myös Porin ulkopuolella?
- Kyllä vain, ja vielä hyvissä määrin.Mitä tapahtuu tulevaisuudessa? Mitä suunnitelmissa ja onko jotain isoa luvassa?
- Olisi tarkoitus lähteä ulkomaille harjoittamaan tuota soittelua, sillä siellä house-genre on huomattavasti suositumpi ja sitä kautta saa myös lisää kokemusta ulkomailta! Tällä hetkellä se on tosin vain pieni haave takaraivossa. Tuottamisen taitokin olisi kiva oppia, mutta nyt toistaiseksi soitellaan levyjä kotimaassa.

Mitä kaikkea tälläinen reissu vaatisi? Ilmeisesti kontaktit pitää olla kunnossa?
- Kyllä, hyvät kontaktit ovat avainsana tässä asiassa!

Jätkän taustalla pyörii Äänirasia -niminen ohjelmatoimisto, joka on vuosi vuodelta kasvanut yhä isommaksi ja isommaksi tekijäksi, etenkin Satakunta-Pirkanmaa akselilla. Varmaan moni haluaa tietää millaista on toimia ohjelmatoimiston alaisuudessa? Eli valaise meille ainakin nyt niistä hyvistä puolista ja kerro vähän mitä tällainen diili käytännössä tarkoittaa DJ:lle?
- Kyllä tuo ihan lepposaa on! Meillä on kaikilla hyvät välit toisiimme vaikka välillä onkin hieman erimielisyyksiä. Keikka-järjestelyt yritetään saada kaikille miellyttäviksi ja mahdollisiksi. Uusille DJ:lle oikein hyvä paikka työskennellä / aloittaa, koska täällä pääsee helposti remmiin mukaan ja saa tarvittaessa lainaksi kaikki alkuun pääsemiseen tarvittavat tavarat yms. Ohjelmatoimistossa on paljon hyviä puolia. Henkilökohtaisesti ei tarvitse miettiä niin paljon itsensä myymistä keikoille. Diili on tietenkin jokaisen ohjelmatoimiston oma asia ja sitä en rupea sen enempään kommentoimaan.

Ilmeisesti on varsin huoletonta toimia ohjelmatoimiston alla ja saa keskittyä itse asiaan eli soittamiseen?
- Noinhan asian voi hyvin kuvailla. Jos halua on päästä rakentamaan eri tapahtumia ja niin edelleen, niin se onnistuu myös Äänirasiassa DJ hommien lisäksi.

Onko vuosien varrella tarttunut hihaan jokin vinkki tai neuvo, joka aloittelevan DJ:n kannattaa ehdottomasti painaa mieleen?
- Ei saa luovuttaa! Kannattaa myös hakea se oma tyyli soittamiseen, sanovat muut mitä tahansa. Auttaa, jos tähän hommaan saa liitettyä asenteen, että hei, täähän on hauskaa. Tästä jutusta pitää tykätä ja nauttia. Positiivisella asenteella pärjää aina!

Mikä on musiikkipuolella DJ Kultasen ehdoton kohokohta? Onko jokin keikka, biisi tai muu sellainen jäänyt erityisesti mieleen?
- Biisejä olisi paljon! Mutta kyllä viime vuoden BeachFutiksen iltabileet on yksi hienoimmista kokemuksista. Ulkoilma, paljon tanssivaa kansaa ja kauniita naisia! Innolla jään odottamaan mitä tämän vuoden Juhannus tuo tullessaan!

Mitä seuraavaksi? Ilmeisesti Yyteri Juhannuksesta jäbän ainakin löytää ja vielä jokaisena kolmena päivänä?
- Kyllä vain, tänä vuonna Yyteri Juhannuksesta tosiaan voi bongata ja juurikin kaikkina kolmena päivänä!Millaiset bileet tulossa?
- Yyyteri on iso ulkoilma-alue Suomen kauneimmalla hiekkaranalla ja 3-4 päivää pelkkää biletystä! Sääkin on luvannut hyvää, joten uskon, että nämä Juhannus-pippalot tulevat olemaan loistavat! Kermana kakun päälle paikalle saadaan vielä Suomen ykkös-levyjenpyörittäjä DJ Mista S, joka pitää varmasti huolen siitä, että tunnelma on korkealla!

Onko jo setit mietittynä valmiiksi?
- Ei varsinaisesti, sillä perjantaina sekä lauantaina on pidemmät setit, joten ajattelin vetää fiilis-pohjalta! Leppoisaa kesämenoa alkuillalla ja illan hämärtyessä meno tulee nousemaan yleisöä unohtamatta! Torstai-päivän tulemme soittamaan Pete Morrisin kanssa ja hänen kanssaan olemme vähän katsoneet settiä, mutta emme halua kuitenkaan unohtaa yleisöä, joten senkin mukaan tulemme soittamaan!

Millaiset puitteet?
- Puitteet on todella hyvät! Noin 3000 bilettäjän kerpalot, suomen hienoimmalla rannalla ja suuri ulkoilma-alue! Itse tulen varmasti nauttimaan antimista!

Mitenkäs tuo äänentoisto-puoli?
- Ehkä uskallan paljastaa pienen huhun; tietääkseni äänentoisto on sellainen mitä kenelläkään ei Suomessa ole ja tuo "pino" tulee takaamaan kyllä loistavat soundit!

Viimeisenä myyntipuhe, jolla kaikki lukijat saadaan myöskin paikalle:
- Eihän tässä ole mitään selitettävää! Suomen parhaimmat Juhannuskemut parhaassa mahdollisessa paikassa parhaaseen mahdolliseen aikaan! Tule paikalle, naapurisikin tulee!


Millaisia terveisiä Lähettäisit Elektropäissään -lukijoille?
- Kiitoksia mielenkiinnosta ja lukekaahan aktiivisesti kyseistä blogia! Ei muuta kuin kesäistä meininkiä, ollaan kuulolla!

DJ Kultanen teki tuossa hiljattain myös kesäisen house-mixtapen, lataa ja kuuntele se tästä:
Kuuuuumaaaaa! DJ Kultane - Summer sunday!

DJ Kultanen listaa kesän kuumimmat jutut:
Kuumin biisi: Avicii Sebastien Drums - My feelings for you
Kuumimmat kemut: Kyllä se tulee olemaan Yyterin Juhannus
Maistuvin safka: Eiköhän se ole kunnon kotiruoka
Virkistävin juoma: Fresh Orange Juice!


Ask more/Kysy lisää:

Email:
info (at) aanirasia.fi   tonikultanen (at) gmail.com

Phone: +35840 575 2205

Info: http://www.aanirasia.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti